Tätt med värmländska skivsläpp i oktober

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Erika Jonsson.
Foto: Pressbild
Martin Hederos, Daniel Karlsson Trio, Sven-Ingvars, Pär-Eric Eriksson och Erika Jonsson. Det kommer dugga tätt med värmländskt relaterade skivsläpp i oktober.

Värmländske Martin Hederos är dubbelt skivaktuell. Nu på fredag släpps den tungt Grammisbelönade gruppen Tonbrukets femte studioalbum. Hederos spelar klaviatur i bandet. Redan den 11 oktober är det dags igen då Hederos aningen försenade andra soloalbum - med titeln "Era spår" - ges ut.

Martin Hederos.
Foto: Pressbild

Skivsläppet firas med en konsert på Orionteatern i Stockholm den 25 oktober, detta blir Martin Hederos första solokonsert i Stockholm.

Sven-Ingvars.
Foto: Håkan Strandman

Martin Hederos är långt ifrån den ende värmlänningen som är skivaktuell. Även Sven-Ingvars släpper som bekant sitt album "Ingenting är som förut, allt är som vanligt" den 11 oktober. Och som om inte det vore nog så är den 11 oktober även släppdatum för Daniel Karlsson Trios nya album. Daniel Karlsson från Kristinehamn leder gruppen och den nya skivan, som är gruppens sjätte, heter "Fuse Number Eleven".

Daniel Karlsson Trio.
Foto: Per Kristiansen

Nästa fredag gör också Pär-Eric Eriksson från Arvikagruppen Môra-Per solodebut med skivan "Sköna värld". Samma dag släpps den värmländska countryartisten Erika Jonssons nya skiva "I Don't Give a Damn".

Pär-Eric Eriksson (i mitten) från Môra-Per solodebuterar nästa vecka.
Foto: Peter Bäcker
Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.