Polisen sökte förare efter olycka

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det var vid 18-tiden på måndagen som SOS Alarm fick in uppgifter om en trafikolycka i Forshaga kommun. När räddningspersonalen kom fram till platsen fanns det ingen person kvar vid bilen.

Olyckan inträffade på väg 720 mellan Deje och Forshaga och bilen ska då ha kört ner i en slänt. En polispatrull sökte med hund efter bilisten, för att kontrollera om någon hade blivit skadad eller inte.

Föraren verkar enligt uppgifter till polisen ha lämnat platsen till fots. Vid 20-tiden var föraren inte anträffad.

– Vi kommer att skriva en anmälan om smitning från en trafikolycka. Det är en stolpe som blivit påkörd, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

Polisen anträffade sedan bilens ägare, en man i 60-årsåldern, som befann sig en bit från bostaden. Han var då påverkad och hade bilnycklarna på sig och misstänks för att ha kört bilen av vägen.

Mannen blev inledningsvis misstänkt för rattfylleri samt smitning från trafikolycka.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.