• idag
  13 juli
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  14 juli
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  15 juli
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  16 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  23°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Polisen söker vittnen efter skjutningar och bråk

Brott & blåljus | Skjutningarna i Karlstad
PUBLICERAD:
Efter att Karlstad vaknade upp till en skottlossning på Kronoparken den 30 juli, skedde ytterligare en den 31 juli – denna gång på Herrhagen. Polisen vill nu ha in fler uppgifter kring delvis de händelserna och delvis från ett bråk på Herrhagen den 17 juli.
Foto: Håkan Strandman
För den som har viktig information gällande skjutningarna i Karlstad 30 och 31 juli eller ett bråk i korsningen mellan Mellqvistgatan och Verkstadsgatan den 17 juli är det nu läge att kontakta polisen. De vädjar nu om fler iakttagelser kring de misstänkta brotten.

Sedan i somras har en 17-åring och en 21-årig man suttit häktade, misstänkta för mordförsök och försök till människorov medan ytterligare en inblandad – en 19-årig man – sitter häktad misstänkt för försök till människorov.

Polisen söker nu genom sin Facebooksida mer upplysningar från eventuella vittnen som kan ha viktig information om de aktuella brotten.

Sedan tidigare rör vädjan främst uppgifter om skjutningarna i Karlstad som ägde rum på Kronoparken den 30 juli och Herrhagen 31 juli. Nu vill man dessutom ha iakttagelser från det misstänkta människorovsförsöket, som föranleddes av ett bråk mellan två grupperingar på Herrhagen.

Noterbart är att den sista skjutningen ägde rum på samma adress som det misstänkta människorovsförsöket den 17 juli.

Polisen skriver följande på sin Facebooksida: "Polisen i Värmland efterlyser vittnen till ett bråk som på stadsdelen Herrhagen i Karlstad vid Mellqvistgatan/Verkstadsgatan den 17 juli i somras strax efter midnatt. Vi vill även påminna om att vi är tacksamma för ytterligare vittnesuppgifter från skjutningen som var den 31 juli på Verkstadsgatan i Karlstad. Alla iakttagelser är av intresse. Ring 11414 om du har någon information kring ovanstående händelser"

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.