Efterklang - En majestätisk återkomst

Skivor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Efterklang.
Foto: Rasmus Weng Carlsen
"Banne mig om inte veteranerna Efterklang fortfarande har den bästa tiden framför sig."

Pop

Efterklang

Altid Sammen
(Rumraket/4AD)

Efterklangs pensionering för fem år sedan gick väl sisådär, alla bandmedlemmarna höll ju ändå ihop hela tiden som Liima. Men nu när de är tillbaka "på riktigt" märker jag hur mycket jag saknat dem. Vid första lyssningen är jag fast, efter andra är jag knockad.

Och att svida om till modersmålet är ett vinnande grepp. Nu är jag visserligen uppvuxen i Grums och kan mina tjocka konsonanter, men hjälp vad vackert danska språket är i poetisk blom. Och den där majestätiska rymden som tornar upp sig, överraskande ofta utan elektronisk hjälp, Mercury Rev möter Loney Dear.

Banne mig om inte veteranerna Efterklang fortfarande har den bästa tiden framför sig.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.