Hoppa till huvudinnehållet

Höljesvinnaren om den ovissa framtiden

Publicerad:
Sebastian Eriksson har kört två rallycrosstävlingar i VM och EM med framgång i år. Men när han kör något mästerskap permanent igen återstår att se.
Sebastian Eriksson har kört två rallycrosstävlingar i VM och EM med framgång i år. Men när han kör något mästerskap permanent igen återstår att se. Foto: Håkan Strandman

Han kom, han sågs och han segrade i Höljes VM-deltävling.

I helgen imponerade Sebastian Eriksson återigen vid ett inhopp i EM.

När dyker han upp härnäst?

– Jag tror fortfarande att det nästan är elklassen man får hoppas på om det ska bli något permanent, säger han.

Sebastian Eriksson vinnare i Höljes – hoppas på fler chanser

Sebastian Eriksson är otvivelaktigt en av de snabbaste rallycrossförarna i Sverige men chanserna på toppnivå har varit få sedan Sunnemoföraren lämnade USA och Global rallycross.

I somras gjorde han ett bejublat inhopp för Olsbergs MSE, där han är anställd som mekaniker, i samband med VM-tävlingen i Höljes. Eriksson tog hem segern i det som var hans första och enda VM-start i år.

Den gångna helgen fick han känna på hetluften igen då han hoppade in för Eklund Motorsport vid EM-avslutningen i Riga. Eriksson gjorde återigen en stark insats och slutade till slut fyra i samma bil som Pontus Tidemand körde med framgång tidigare under året.

– Det blev väl helt okej men det kunde ha blivit bättre än så. Jag startade som tvåa i finalen och tänkte inte bli tvåa. Men när jag försökte öka tempot bromsade jag lite försent, det låste upp bromsarna och jag tappade, berättar Eriksson som fick närkontakt med muren och tappade två placeringar.

Tävlingen var den sista Sebastian Eriksson körde i VM eller EM i år.

När nästa start blir är än så länge högst oklart.

– Det är väldigt tufft att få ihop budget för att köra en hel serie, speciellt VM med Supercar. Då är det lättare att få ihop enstaka tävlingar, säger han.

Värmlänningen blickar snarare mot framtiden och elbilsserien som förväntas locka biltillverkarna tillbaka till sporten.

– Jag skulle tro att det är min största chans för att få till något permanent.

Vill till Höljes

I samband med tävlingen i Riga premiärvisades den elbil, Projekt E, som ska köras som supportklass i VM nästa år.

– Den var mycket tystare än jag trodde men den såg ut att gå fort och ha bra acceleration. Men jag tror inte det är den klassen vi satsar på, det finns andra elprojekt som kan slå bättre tror jag,

Sebastian Eriksson hoppas åtminstone på att komma tillbaka till Höljes nästa år för att försvara sin titel.

– Det är nummer ett på önskelistan. I övrigt får vi se lite vad som händer. Det finns lite planer för framtiden här i Olsbergs som jag hoppas på.

Till vintern blir det som vanligt en del rallytävlingar och inom kort väntar även folkracetävlingen NGK Masters där Sebastian Eriksson blir en het segerkandidat.

– I övrigt blir det en hel del tester i höst med Forden, vi ska försöka fortsätta att utveckla den, säger han.

Artikeltaggar

RallycrossRallycross-EMRallycross-VMSebastian Eriksson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.