Fler gruppboendeplatser inom LSS

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Behovet för gruppboendeplatser inom LSS i Karlstad har under det senaste året ökat. Nu har Vård- och omsorgsförvaltningen fått i uppdrag att upphandla fler platser.

Det handlar om totalt sex centralt placerade platser med möjlighet att upphandla om sex ytterligare platser.

– Sedan 2007 har antalet personer med insatsen som beviljas bostad med särskild service för vuxna ökat med 25 procent. Det blågröna styret gav därför förvaltningen uppdraget att utreda förutsättningarna för att upphandla fler platser, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande i vård- och omsorgsnämnden, i ett pressmeddelande.

Christian Holm Barenfeld vill se ett ökat antal gruppboendeplatser inom LSS i Karlstad.
Foto: Lena Fosselius-Peterson

Karlstads kommun har i dag 15 gruppbostäder och 17 servicebostäder i egenregi medan fyra gruppbostäder drivs på entreprenad.

– Vi tycker att det är viktigt att vi ger våra kunder en ökad valfrihet och väljer därför att när vi nu utökar antalet gruppboendeplatser ser till så att dessa drivs i alternativ regi, säger Christian Holm Barenfeld.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.