Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnan gör inhopp i värmländska teamet

Publicerad:
Mattias Ekström återvänder till JC Raceteknik och kör finalen i RallyX Nordic.
Mattias Ekström återvänder till JC Raceteknik och kör finalen i RallyX Nordic. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Mattias Ekström vill inte ge upp rallycrossen helt och hållet.

Nu gör den tidigare världsmästaren ett nytt inhopp för värmländska JC Raceteknik och kör finalen av RallyX Nordic.

Kilsteamet storsatsar – har köpt världsmästarbilenEkström tillbaka i VM – för Kilsteamet

Mattias Ekström vann VM-guld i rallycross 2016 och drev fram till förra säsongen ett framgångsrikt team i mästerskapet. Därefter såldes bilarna, bland annat till JC Raceteknik.

Ekström har dock fortsatt att hålla sig varm i rallycrossoverallen. Vid VM-deltävlingen på Spa i Belgien i våras gjorde han ett inhopp med JC Raceteknik och nådde semifinal.

Nu är det dags igen.

"Exalterad"

Ekström kommer att köra en av teamets bilar i samband med den sista deltävlingen av RallyX Nordic i Tierp till helgen. Det blir Ekströms debut i mästerskapet.

”Jag är alltid exalterad att köra den här bilen och efter Spa vet jag även att det funkar bra med JC Raceteknik och Joel. De har gjort ett fantastiskt jobb det här året och jag ser fram emot att dels stötta dem och även tävla själv – jag älskar att vinna och att jaga de stora troféerna", säger Ekström i ett pressmeddelande.

Stallägaren Joel Christoffersson ser fram emot att förstärka teamet med Ekström som kör ihop med Robin Larsson, tvåa i RallyX Nordic med bara fyra poäng upp till ledaren Oliver Eriksson, och Mats Öhman.

”När jag ringde Mattias och frågade om han ville köra för JC Raceteknik i Tierp var han inte sen att tacka ja… Mattias är en väldigt duktig chaufför, så vi kommer ta tillfället att försöka testa lite stötdämpare och utveckla bilen ytterligare. Men samtidigt vet alla som känner Mattias att han kommer vara taggad på ett bra race och vilja upp på pallen. Det blir en rolig tävling med massor av action och vi hoppas kunna se många rallycrossfans på plats", säger Christoffersson.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMattias EkströmRallycrossRallyX

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.