Om sommarens mest traumatiska minne

Krönikor
PUBLICERAD:
Nu kan vi nog enas om att sommaren år 2019 lider mot sitt slut. Vädermässigt en något vanligare svensk sommar jämfört med fjolårets, vilket förstås gläder många, inte minst alla bönder och brandmän.

Vad har vi gjort då? Tja, inte så väldans mycket med tanke på vår mängd av lediga tid (vi hade otroliga åtta veckor tillsammans). Mycket golf har det blivit, och nog fick vi göra våra planerade utflykter och lyckligtvis blev det även några härliga dagar i sommarstugan i år.

Och det är också där en hämtar sommarens mest traumatiska minne, och då menar jag inte bara slutet på Stranger things tredje säsong. Svinkallt i Lersjön så tyckte jag att barnen kunde få bada i en uppblåsbar pool, men efter att ha hävt vatten från sjön halvt framåtböjd tyckte min redan irriterade rygg att det fick vara nog.

Med rejäl ryggvärk skulle jag senare försöka böja mig ned för att tvätta händerna i sjön. Sakta, sakta gick det, och precis när händerna nådde vattenytan hörde jag ett "Här får du!" varpå 4-åringen sprutar svinkallt vatten rakt i ryggslutet.

För en sekund trodde jag det var slutet, men jag bjöd åtminstone resten av familjen på ett gott skratt. Alltid något.

Nu tar vi höst!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.