Poängkungen stannar i Munkfors

Ishockey
PUBLICERAD:
Joakim Hammar fortsätter sin karriär i IFK Munkfors.
Foto: IFK Munkfors
IFK Munkfors får behålla sin poängstarka forward. Under onsdagen blev det klart att Joakim Hammar förlänger sitt kontrakt.

Förra säsongen blev en succé för 27-åringen som noterades för sin poängbästa seniorsäsong där han stod för 41 (19+22) poäng på 39 matcher. Det är 21 poäng fler än vad han gjord i seriekonkurrenten Nor IK säsongen innan.

Hammar har funderat och dröjt med ett besked om framtiden, men nu har han alltså bestämt sig för att spela vidare i laget som vann division 2 förra året, men inte lyckades ta steget upp i Hockeyettan.

– En bra förening med många goa gubbar och ett förbannat roligt och bra lag att spela i, säger han i ett pressmeddelande.

Värmlänningen tror att laget kan gå långt även denna säsong.

– Det ser riktigt bra ut, jag tippar topp-tre minst. Själv kommer jag bidra med fart och ”damp” skulle jag gissa på, haha. Sedan kanske någon skön dragning också.

IFK-tränaren Olof Nilsson gläds åt kontraktsförlängningen.

– Duktig skridskoåkare som alltid ger allt. Dessutom bidrar han med en hel del poäng. Ger energi både på och utanför isen. Jag är mycket nöjd med att Jocke väljer att fortsätta i IFK, säger Nilsson.

Joakim Hammar har representerat moderklubben Nor IK, Forshaga IF och IFK Munkfors. Totalt har han producerat fina 179 (86+93) poäng på 220 division 2-matcher samt sex (3+3) poäng på 15 division 1-matcher.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.