Med Sisyfos i källaren

Krönikor
PUBLICERAD:

Jag antar att det är ett tecken på ett torftigt inre liv, men när någon frågar vad jag gjort på semestern säger jag inte att vi varit i Paris (vilket vi har varit).

Jag säger inte heller att vi hoppade på tågluffartrenden (vilket vi gjorde). Inte nåt om utflykterna och alla baden (det gjorde vi också).

Istället säger jag att jag har rensat i källaren. Det är visserligen också sant, men det är knappast något någon som vill kallprata lite om semestern är intresserad av. Med social tondövhet mal jag på om lagerhyllor och plastbackar. Jag berättar i detalj om den de senaste decenniet aldrig använda bastun, som nu blivit av med sina lavar och därmed nått sin fulla potential som garderob. Om hur det är lättare att andas nu. Att varje kubikcentimeter av utrensade urvuxna skor och overaller känns som om de motsvarar en kubikcentimeter i lungkapacitet.

Man skulle kunna tro, om man lyssnade på mig, att det var ordning i källaren nu. Det är det inte. Jag gjorde samma sak för två år sedan. Rensade och städade och berättade för alla som inte ville veta.

Nu har jag gjort det för er också. Återkommer 2021 med fortsättningen.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.