Kommunerna ska bli bättre på sälj

Ekonomi
PUBLICERAD:
Region Värmland har beviljat 507 000 kronor till ett projekt som ska göra länets kommuner bättre på sälj- och mottagarkompetens.
Foto: Håkan Strandman
Värmland behöver fler företagsetableringar för att säkerhetsställa tillväxt och kompetensförsörjning. Projektet Näringslivsutveckling 2.0 ska får fart på etableringarna i länet.

Sunne kommun har sökt och fått 507 000 kronor från region Värmland för att genomföra projektet där länets 16 kommuner ska stärka sin sälj- och mottagarkompetens för nya etableringar.

– Ett generellt införande i hela regionen skulle var en konkurrensfördel vid etableringar och samtidigt rusta kommunerna för nästa steg inom digitaliseringen av företagstjänster. Det är viktigt att hela Värmland hänger med i den digitala utvecklingen, säger Kristina Lundberg, projektägare och näringslivsutvecklare i Sunne kommun.

Projektet pågår fram till den 31 december 2020.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.