Östman får nytt förtroende i landslaget

Bandy
PUBLICERAD:
Lisa Östman får en ny chans i landslaget.
Foto: Västerstrands AIK
Värmländskan Lisa Östman får fortsatt förtroende i bandylandslaget.
Nu är chansen stor att Västerstrandsspelaren får spela VM i Norge nästa år.

VF-sporten berättade förra året om hur Lisa Östman, Västerstrands AIK och Villa Lidköping har hittat ett samarbete som gagnar alla parter.

För Östmans del handlar det om att få dra på sig landslagströjan då hon spelar hälften av Villas matcher i elitserien och den andra hälften med Västerstrand i allsvenskan. För klubbarna handlar det självklart om att båda får tillgång till en riktigt vass spelare.

– Det är ett mycket bra upplägg för oss i Vaik som tillåter oss att ha kvar en väldigt värdefull spelare, samtidigt som vi kan erbjuda Lisa mer utmaning och utveckling som individuell bandyspelare, säger klubbens ordförande Björn Bäcklund i ett pressmeddelande.

När samarbetet blev klart förra året belönades Östman omgående med en plats i förbundskapten Magnus Nordins trupp till septemberlägret under den mästerskapsfria fjolårssäsongen.

VM i Norge

När truppen till höstens första läger presenterades fanns värmländskan med igen, som en av 21 utespelare.

– Det är ett traditionellt septemberläger med träningar och utvärdering av spelarnas fysiska status. Vi vill se hur vi ligger till rent fysiskt, säger Magnus Nordin till svenskbandy.se och fortsätter.

– Sen kommer vi att ägna mycket tid åt att spela internmatcher och testa positioner.

Sverige är regerande världsmästare efter att ha vunnit guld i Kina i januari 2018. Nästa år väntar VM i Norge 20-23 februari.

– Inför VM kommer vi ha ytterligare två läger, ett i början av januari och ett i slutat av januari. Det blir viktiga läger för att kunna spela ihop oss inför mästerskapet, säger Magnus Nordin.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.