Mycket Crusaders i landslaget

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders huvudtränare B.D Kennedy har tagit ut 13 spelare från sitt lag i det svenska landslaget.
Foto: Simone Syversson
Nye förbundskaptenen B.D Kennedy tar med ett stort antal spelare från Carlstad Crusaders i sin första landslagstrupp.

Sverige gör sig redo för EM-kval och landslagets nya förbundskapten B.D Kennedy, till vardags huvudtränare i Carlstad Crusaders, kan nu presentera den trupp som ska möta Ryssland, borta den 5 oktober, och Storbritannien, hemma den 2 november.

Från Carlstad Crusaders är representationen som vanligt stor. Hela 13 spelare är uttagna i truppen.

Det handlar om följande spelare: Philip Juhlin, quarterback, Emil Knutsson, running back, Marcus Johnsson, wide receiver, Kevin Börzsei, do, Jacob Bergwall, do, Anton Hyvönen, offensiv linje, Niklas Johansson, do, Marco Gudding, do, Martin Thor, do, John Lindgren, do, Josef Nguzo, defensive back, Elias Rosenqvist, do, samt David Nyhlén, kicker.

Dessutom finns fyra tidigare Crusadersspelare i truppen. Det handlar om Robin Juhlin, wide receiver i tyska Allgäu Comets, Mattias Eriksson, linebacker i finska Kuopio Steelers. samt Markus Persson och Victor Jonsson, defensive backs, i finska Wasa Royals.

I ledarstaben ingår även Crusaders Daniel Holmgren, offensiv koordinator, och Kari Turpeinen, defensiv koordinator.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.