Hoppa till huvudinnehållet

Arnesson jagar första guldet

Publicerad:
Reporter Markus Strömberg
Markus Strömberg
markus.stromberg@nwt.se
Linus Arnesson var en av Örebros ledande spelare. Nu har han fått en bra start i sin nya klubb.
Linus Arnesson var en av Örebros ledande spelare. Nu har han fått en bra start i sin nya klubb. Foto: Lisa Olaison

Stockholmaren Linus Arnesson, hockeyfostrad i Hanviken, kommer från en framgångsrik period i Örebro. Nu hoppas han på att lämna ett ännu större avtryck i Färjestad.

– Jag kommer hit för möjligheten att vinna SM-guld, säger 24-åringen.

Backen hade flera anbud från SHL-klubbar efter fjolåret i Örebro. Men efter att ha övervägt valmöjligheterna styrde Linus Arnesson flyttlasset till Värmland.

– Jag tänkte, var kan jag vinna? Då kände jag att Färjestad var ett väldigt bra val, säger han.

Han har varit en talang hela sin karriär och har representerat landslagen hela vägen från U16 till Tre Kronor. De två senaste säsongerna har han burit ett ”A” på bröstet i Örebro och varit en viktigkugge i defensiven.

Frågan är om han, med lite tid, kan ta samma ledande roll i FBK?

– Just nu känner jag att det redan finns väldigt många starka ledare i truppen. Kommer det så kommer det, det är något man får jobba sig till. För mig var det en stor ära att få vara assisterande i Örebro.

Några skillnader mellan Färjestad och Örebro så här långt?

– Jag vill absolut inte förminska Örebro, men det märks att Färjestad är en riktig storklubb i svensk hockey. Det känns helt klart som ett steg uppåt.

Efter säsongen 2014–15 med Djurgården testade Arnesson lyckan i Boston Bruins organisation. Han draftades tidigt i den andra rundan men lyckades aldrig slå sig in i NHL-truppen, i stället blev det två mindre glamourösa säsonger i AHL med Providence Bruins.

– Det var en jobbig tid med mycket skador. Utanför isen var det inga problem men jag kände att jag svek klubben som gärna hade velat se mig lyckas bättre.

Hittills har 24-åringen kamperat ihop med amerikanen Jonathon Blum.
Hittills har 24-åringen kamperat ihop med amerikanen Jonathon Blum. Foto: Lisa Olaison

Var det något som var uttalat eller mer en känsla du själv bar på?

– Det var ingen från Boston som sa något. Men jag satte ganska mycket press på mig själv efter att ha varit klubbens förstaval det året.

NHL-ambitionerna med Boston ligger på is för tillfället. Nu ligger Arnessons fokus på FBK och den kommande SHL-premiären.

Hittills har han spelat med Jonathon Blum och duon har sett ut att trivas tillsammans.

– Vi kompletterar varandra väldigt bra. Samarbetet känns lovande och kan säkert bli ännu bättre längre fram.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinus ArnessonNedsläppSHL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.