• idag
  9 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 juli
  20°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 juli
  20°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Höstmörkret smyger sig på

Krönikor
PUBLICERAD:
Lena Fosselius-Peterson krönika
Lena Fosselius-Peterson krönika

Det gick alldeles för fort med att mörkret sänker sig utanför husknuten på kvällarna. Visst kan det vara mysigt att krypa ner i soffan med elden i kaminen sprakande och ger ett varmt ombonat sken i rummet.

Men jag tycker om de ljusa sommarkvällarna som förlänger dagen och tiden att vara ute i dagsljus. Men det är bara att acceptera läget, höstmörkret är här och det kan inte jag göra något åt. Det spelar ju ingen roll att fly ner till sydligare breddgrader för det är mörkt där med så här års. En orsak kan ju vara att slippa snöstormar och hala vintervägar förstås.

Vi får väl se om vi törs ta husbilen ner till sydliga nejder i vinter. Men nu är det bra att gilla läget, ta fram höstjackan, på med reflexvästen och pannlampan när det är dags för kvällspromenaden med de fyrbenta vännerna.

De fyrbenta vännerna behöver förövrigt nya regnjackor, det upptäckte vi under semestern. Blöta hundar i en husbil är inget hit om ni förstår vad jag menar.

Vi har haft en helt underbar sommar som avslutades med en tripp till Gotland. Ön levererade som vanligt och bjöd på högsommarvärme + 30 grader, och strålande sol. När vi kom hem till Värmland var det regnigt, kallt och + 3 grader.

Nu hoppas jag på en härlig höst med sol och mänga skogspromenader som fyller på svampkorgen.