Olycka under travtävling

Trav/spel
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Olyckan var framme på Mörtebols travtävlingar med idrottskul under lördagen. En 50-årig man föll under en karateuppvisning livlös ihop med hjärtstopp. Det var rådigt och snabbt ingripande som räddade livet på den 50-årige mannen.

Banans sjuksköterska var snabbt på plats och inledde HLR-räddningen. Två deltidsbrandmän från stadens brandkår var på Mörtebol som privatpersoner anslöt och hjälpte till, restaurangchefen kom springandes med hjärtstartaren som finns i restaurangen. Vid tredje upplivningsförsöket fick man puls på 50-åringen som i ambulans sedan kördes till Mellerud där en helikopter väntade och flög honom till Sahlgrenska i Göteborg.

50-åringens läge var på lördagskvällen allvarligt men stabilt.

Fyra hjälteinsatser och banans hjärtstartare gjorde att denna olustiga historia ser ut att få ett lyckligt slut.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.