• idag
  17 jan
  -11°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Flera fall av åldringsbrott under helgen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Polisen rapporterar om två fall av åldringsbrott under helgen.

På fredagen hade en kvinna född 1938 varit och handlat i matbutik i Karlstad när hon på vägen hem konfronterades av två för henne okända personer, en man och en kvinna. De erbjöd henne bärhjälp men när kvinnan kom hem upptäckte hon att hennes plånbok saknades.

Under lördagen var en man född 1940 och handlade vid ICA Kvantum i Filipstad när en för honom okänd man kom fram på parkeringen utanför och ville att han skulle skriva under en blankett. Mannen avböjde men upptäckte kort därefter att hans plånbok saknades där den legat i bilen.

Inga personer har ännu frihetsberövats och polisen utreder båda ärendena som grov stöld.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.