Sandra Andreis - suverän mix av triphop och jazz

Skivor
PUBLICERAD:
"Hon lyckas med att vara såväl sofistikerad som insisterande i samma andetag och övertygar mig om att både Tony Bennett och Frank Sinatra fattat fel; the lady is a champ, inte tramp som karlslokarna trott."
Sandra Andreis.
Foto: Pressbild

Triphopjazz

Sandra Andreis

Rasing My Standards
(Penny Presents)

Fem låtar ur jazzens standardrepertoar, fria från allt traditionellt tänkande, smyckade med ljud från en elektronikpark där ett nästan brutalt beat får dem att svänga i takt med vår samtid – och dessutom bli inlägg i kampen för jämställdhet.

Med en sådan kanonsångröst är det självfallet också så att Sandra Andreis har värmländskt påbrå. Hon lyckas med att vara såväl sofistikerad som insisterande i samma andetag och övertygar mig om att både Tony Bennett och Frank Sinatra fattat fel; the lady is a champ, inte tramp som karlslokarna trott.

Och inte nog med det: de triphoptunga arrangemangen är dessutom laddade med musikaliska finesser.

Vi vill ha mer, nu!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.