Maxida Märak - debut som jäst för länge

Skivor
PUBLICERAD:
Maxida Märak.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
"Jills veranda", skid-VM-låten 2015 och Mello; för den som hängt med i den svenska nöjesfären de senaste fyra-fem åren, kan det komma som en överraskning att allestädes närvarande Maxida Märak albumdebuterar först nu.

Hiphop

Maxida Märak

Utopi
(Playground)

Och kanske har plattan jäst för länge? "Utopi" är oklanderligt producerad med len gästsång på varannan refräng och en pop-rapp som matchar Herbert Munkhammar i sitt växelspel mellan lekfullhet och vrede – men riktigt kraftfull och skrapande på det där sköna, ofullständiga sättet blir den egentligen bara på politiska murbräckan "Fel sida om slottet".

Tillsammans med sin stämningsmotsats, den jojkspetsade balladen "Kommer aldrig lämna dig", är den albumets höjdpunkt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.