Bat For Lashes - nostalgi som inte riktigt biter

Skivor
PUBLICERAD:
Natasha Khan.
Foto: John Shearer
När Natasha Khan lämnade London för Los Angeles var tanken att hon skulle utveckla ett skräckfilmsmanus. Istället blev ”Lost Girls” ett femte album, sprunget ur den nya stadens neonljus, surrealistiska ökenhimmel och hetta.

Electropop

Bat For Lashes

Lost Girls
(Awal/Border)

Inte helt otippat har det en ännu starkare cineastisk atmosfär än tidigare och alla som sett 80-talsklassikern ”The Lost Boys” kommer snart känna igen sig i Khans kvinnliga musikmotsvarighet. Här sjungs det om hungrande vampyrer över en mörklagd ljudmatta av orglar och tidstypisk synth och saxofon.

Skillnaden är att skivan troligen inte kommer bli tidlös. Den svävar mest runt i ett svulstigt och nostalgiskt skimmer utan att riktigt bita sig fast.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.