Ökad omsättning för detaljhandeln i Värmland

Ekonomi
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Detaljhandeln i Värmlands län omsatte 21,6 miljarder kronor under år 2018. Det är en ökning med tre procent jämfört med 2017.

Störst omsättning i länet under 2018 hade Karlstad med 8,8 miljarder kronor, Eda med 3,3 miljarder kronor och Årjäng med 1,9 miljarder kronor.

Starkast utveckling hade Hammarö med en tillväxt om 18 procent, vilket motsvarar en ökning med 74 miljoner kronor.

Den fysiska detaljhandeln i Sverige omsatte 674 miljarder kronor under år 2018, vilket innebar en ökning med 2 procent jämfört med år 2017. Den totala detaljhandelsförsäljningen i Sverige utgjordes år 2018 till 90 procent av butiksbunden handel och till 10 procent av e-handel.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.