Mest hus för pengarna i Filipstad

Ekonomi
PUBLICERAD:
Nya siffror från bostadssajten Booli visar hur många kvadratmeter villa du får för en miljon i varje kommun. I Värmland får du allra mest för pengarna i Filipstads kommun - hela 161 kvadratmeter.

Filipstad är med de siffrorna trea i hela landet där Sollefteå toppar på hela 200 kvadratmeter. Filipstad skuggas av Hagfors på en total fjärdeplats i landet med 159 kvadratmeter.

På Hammarö får du endast 37 kvadratmeter för en miljon - det är minst bland kommunerna i Värmland. Den listan toppas fem kommuner i huvudstadsregionen.

– I Stockholms kommun får du 18 kvadratmeter för miljonen, vilket är en kvadratmeter mer än vad du fick för ett år sedan. Men, det är otroligt sällsynt med en villa för en miljon i Stockholms kommun - då ska den vara i riktigt risigt skick. Många av kommunerna har haft en positiv prisutveckling det senaste året, vilket medför att du inte har råd med lika många kvadratmeter idag som för ett år sedan, säger Matilda Adelborg, pressansvarig på Booli i ett pressmeddelande.

Siffrorna baseras på villaförsäljningar i landet under perioden 1 januari till 4 september.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.