Hoppa till huvudinnehållet

Giganternas kamp – utan P-G Andersson

Publicerad:
Johan Kristoffersson jagar revansch i East Sweden Rally.
Johan Kristoffersson jagar revansch i East Sweden Rally. Foto: Tony Welam/Teambild

Patrik Flodin gick segrande ur den första striden.

Nu ställs SM-ledaren åter mot den värmländska tungviktarduon Johan Kristoffersson Fredrik Åhlin när SM rullar in i Linköping.

P-G Andersson har nämligen tvingats avanmäla sig.

Patrik Flodin och hans värmländske co-driver Göran Bergsten drog ifrån rejält i striden om SM-guldet när duon vann Kolsvarundan senast samtidigt som värste konkurrenten Johan Kristoffersson försvann tidigt.

Kristoffersson inser att det blir svårt att vinna mästerskapet nu.

− SM-guldet känns definitivt längre bort nu. Före säsongen hade jag visserligen inte räknat med att vara med i den kampen redan i år, men efter segern i Bergslagsrallyt kändes det som att en möjlighet fanns och definitivt efter vinsten i Gästabudstrofén, säger han i ett pressmeddelande.

− Allt kan hända än, men det krävs ju ett tekniskt fel hos Patrik för att vi ska kunna ta guldet från honom. Silvermedaljen vill vi åtminstone lägga beslag på och det skulle vara kul att vinna någon mer deltävling också.

Han kommer med andra ord att gå för det.

– Vi får hoppas det går bättre än senast och att vi får användning för alla trick vi har lärt oss hittills. Det kommer att krävas med tanke på motståndet.

Förutom Flodin finns återigen även Fredrik Åhlin, som länge var i ledningen i sin comeback, på startlinjen vilket borgar för en stenhård kamp om segern.

Men den förväntade fyrkampen har blivit till en trekamp. P-G Andersson har tvingats kasta in handduken sedan problem upptäckts med bilen under ett test under veckan.

East Sweden Rally inleds med en kort asfaltssträcka som körs två gånger om på fredagskvällen, därefter väntar nio specialsträckor under lördagen.

Artikeltaggar

Fredrik ÅhlinGöran BergstenJohan KristofferssonPer-Gunnar AnderssonRally

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.