Vårdcentral får hemläxa av Arbetsmiljöverket

Nyheter
PUBLICERAD:
Arbetsmiljöverket har låtit göra en inspektion av arbetsmiljön på vårdcentralen i Sunne.
Och lämnade några punkter som ska förbättras till nästa tillsyn i januari.

Det handlar exempelvis om att tydliggöra var gränserna för personalens uppdrag går, med anledning av att arbetstagarna uttryckt en ökad arbetsbelastning som följd av ett ökat tryck från slutenvården.

Arbetsgivaren ska dessutom förbättra sina rutiner gällande den årliga uppföljningen av det systematiska arbetsmiljöarbetet och det finns även brister när det kommer till bilkörning i tjänsten. Det arbetsmomentet ska undersökas och riskbedömas och utifrån resultatet av analysen uppmanas man vidta de åtgärder som behövs för att förebygga ohälsa och olycksfall, som det står i Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.