Samhall prisar SBAB och Lars Lerin

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
SBAB i Karlstad prisas.
Foto: Lisa Olaison
Samhall har utsett SBAB till årets regionala arbetsgivare när det kommer till inkluderande arbete. Priset får de för sättet de tagit emot lokalvårdspersonal från Samhall på kontoret i Karlstad. samtidigt blir Lars Lerin Årets eldsjäl tack vare programmet Lerins lärlingar.

Under onsdagen tilldelas SBAB Visa vägen-priset för årets arbetsgivare i regionen (Dalsland, Dalarna Värmland och Örebro) av Samhall.

– Vi är väldigt glada och hedrade över att vi får ta emot detta pris. För oss är det oerhört viktigt att respektera och inkludera alla för att alla ska trivas och kunna bidra på bästa sätt, säger Kristina Frid, Chef Kundservice SBAB.

Lars Lerin utsågs till regionens eldsjäl tack vare att han "på ett kärleksfullt sätt lyft människor från utanförskap och osynlighet till en plats i rampljuset genom tv-serien Lerins Lärlingar, där vi alla fått chansen att se, lära känna och ta dessa människor till våra hjärtan."

Samhall har utsett Lars Lerin till årets eldsjäl.
Foto: Lisa Olaison

SBAB och Lars Lerin kommer att gå vidare till riksfinalen som är den 25 november. Där samlas vinnarna från nio regioner. I juryn sitter bland annat prins Daniel och ärkebiskop Antje Jackelén.

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att på ett aktivt sätt inkludera människor. De gör det dels för att de vet att det kan göra hela skillnaden för individen, men också för de inser att företaget, arbetskamraterna och hela samhället vinner på det, säger Jan Scherman, ordförande i Visa vägen-juryn.

Juryns motivering

SBAB: ”Genom att se och bekräfta personer utifrån deras funktion, inte hinder, skapar SBAB en inkluderande arbetsplats som låter människor växa och utvecklas på bästa tänkbara sätt utifrån sina egna förutsättningar. Företaget visar att rätt person på rätt plats kan vara ett föredöme för andra och att mångfald också ger mer kompetens.”

Lars Lerin: "Lars Lerin har på ett kärleksfullt sätt lyft människor från utanförskap och osynlighet till en plats i rampljuset genom tv-serien Lerins Lärjeungar, där vi alla fått chansen att se, lära känna och ta dessa människor till våra hjärtan. Han har på så vis gjort hela svenska folket delaktiga i inkluderingsarbetet och därmed skapat goda förutsättningar för att vi var och en kan fortsätta se, lära känna och bekräfta de människor som behöver det allra mest.”

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.