• idag
  29 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ja till folkomröstning om Skutberget

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Håkan Strandman
Replik angående Torsten Jarnstams insändare i VF den 2 september.

Äntligen skriv det något nytt och intressant i Skutbergsfrågan. Jag tänker på Torsten Jarnstams rader "Vår demokrati, som den sedan länge är utformad, begränsar helt klart våra möjligheter till att kunna påverka!"

Och slutsatsen är att jag och vi andra inte har gett er tillstånd till att fatta vilka tokiga beslut som helst. I en så här stor fråga, som engagerar så många, borde vi ta en folkomröstning. Annars har vi bara ett vapen kvar och det är det klassiska, som tillämpas i många andra länder, när politiker fattar felaktiga beslut (bland annat i Frankrike och Hongkong), nämligen civil olydnad. Så fort ni sätter upp era stängsel, så ska vi vara där och riva ner dem. Vi har den moraliska rätten på vår sida. Eller för att travestera Strindbergs "Röda rummet". Där låter han en rasande snickare utbrista: "Då komma vi ner från Vita Bergen och vi ska kräva igen våra vikar. Kräva? Nej, ta!"

Se till att vi får en folkomröstning i frågan.

Kirre Ekelund, tidigare socialdemokrat.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.