• idag
  1 apr
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  2 apr
  • Vind
   11 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  3 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  4 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  5 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kilsteamet satsar på VM

Rallycross
PUBLICERAD:
Robin Larsson gör ett inhopp i VM med JC Raceteknik i Riga.
Foto: Jan-Kåre Rafoss
Robin Larsson säkrade EM-guldet den gångna helgen.
Då väljer hans värmländska team JC Raceteknik att satsa på VM i nästa deltävling.
– Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen, så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Robin Larsson har dominerat EM-säsongen i rallycross och kunde säkra guldet i franska Lohéac i söndags. Inför nästa deltävling i Riga, 14-15 september, väljer därför JC Raceteknik att ta klivet upp i VM-klassen med Larsson.

– Det ska bli riktigt kul att kunna ta den här chansen och komma in i VM. Jag har kört en säsong i VM förut, men det blir ju lite speciellt att göra det här inhoppet mitt i säsongen när VM-förarna är inne i en riktigt tight fight i mästerskapet, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Joel Christofferson från Kil driver JC Raceteknik.
Foto: Jan-Kåre Rafoss

JC Raceteknik har redan gjort ett inhopp i VM under året, på belgiska Spa då Mattias Ekström och Enzo Ide rattade teamets bilar.

– Det ska bli jättekul att kunna få köra en VM-deltävling med Robin i år. Eftersom vi säkrade EM-guldet redan i Frankrike så tog vi den här möjligheten. Det blir lite som ett pris för Robin och hela teamet. Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen och hade dessutom bra fart under RallyX Nordic i Riga. Så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen. Hur det kommer gå är såklart svårt att säga, men kan vi fightas om topp fem-tider kommer jag vara väldigt nöjd, säger Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

I Riga kommer även Mats Öhman, som normalt sett kör för Kilsstallet i RallyX Nordic, att göra ett inhopp i EM.

Det ska bli jäkligt kul att få köra i Riga. Jag har tävlat på den banan en gång tidigare i år och då funkade allt bra, så vi ser fram emot det här. Banan i Riga passar den här bilen fruktansvärt, säger Öhman.