Kilsteamet satsar på VM

Publicerad:
Robin Larsson gör ett inhopp i VM med JC Raceteknik i Riga. Foto: Jan-Kåre Rafoss

Robin Larsson säkrade EM-guldet den gångna helgen.

Då väljer hans värmländska team JC Raceteknik att satsa på VM i nästa deltävling.

– Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen, så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Robin Larsson har dominerat EM-säsongen i rallycross och kunde säkra guldet i franska Lohéac i söndags. Inför nästa deltävling i Riga, 14-15 september, väljer därför JC Raceteknik att ta klivet upp i VM-klassen med Larsson.

– Det ska bli riktigt kul att kunna ta den här chansen och komma in i VM. Jag har kört en säsong i VM förut, men det blir ju lite speciellt att göra det här inhoppet mitt i säsongen när VM-förarna är inne i en riktigt tight fight i mästerskapet, säger Larsson i ett pressmeddelande.

Joel Christofferson från Kil driver JC Raceteknik.
Joel Christofferson från Kil driver JC Raceteknik. Foto: Jan-Kåre Rafoss

JC Raceteknik har redan gjort ett inhopp i VM under året, på belgiska Spa då Mattias Ekström och Enzo Ide rattade teamets bilar.

– Det ska bli jättekul att kunna få köra en VM-deltävling med Robin i år. Eftersom vi säkrade EM-guldet redan i Frankrike så tog vi den här möjligheten. Det blir lite som ett pris för Robin och hela teamet. Vi har haft bra tempo i EM hela säsongen och hade dessutom bra fart under RallyX Nordic i Riga. Så det kommer bli kul att se hur farten står sig mot VM-teamen. Hur det kommer gå är såklart svårt att säga, men kan vi fightas om topp fem-tider kommer jag vara väldigt nöjd, säger Joel Christoffersson i ett pressmeddelande.

I Riga kommer även Mats Öhman, som normalt sett kör för Kilsstallet i RallyX Nordic, att göra ett inhopp i EM.

Det ska bli jäkligt kul att få köra i Riga. Jag har tävlat på den banan en gång tidigare i år och då funkade allt bra, så vi ser fram emot det här. Banan i Riga passar den här bilen fruktansvärt, säger Öhman.

Artikeltaggar

EKS JCJoel ChristofferssonMats ÖhmanRallycrossRobin Larsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare