• idag
  19 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  20 okt
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   1.5 mm
 • onsdag
  21 okt
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kopparklint riktar skarp kritik mot regeringen

Politik
PUBLICERAD:
Moderaternas riksdagsledamot Marléne Lund Kopparklint riktar skarp kritik mot regeringen efter att de inte lyckats utse en ny landshövdning för Värmland.
– Tillförordnad Johan Blom gör ett gott arbete men vi har vetat från början att det är en tillfällig lösning. Det här är uruselt hanterat av regeringen, självklart är det viktigt att det blir rätt snarare än snabbt men tiden för det har passerat för länge sedan, säger riksdagsledamot Marléne Lund Kopparklint.

Det var i början av 2019 som länsrådet Johan Blom utsågs till tillförordnad landshövding och nu ställer Marléne Lund Kopparklint en rak fråga; "Är inte Värmland viktigt för regeringen?"

Marléne Lund Kopparklint (M) är kritisk till regeringens sätt att hantera tillsättandet av ny landshövding i Värmland.
Foto: Sabina Rislund

– Jag har nu ställt en skriftlig fråga, vilket jag tycker är anmärkningsvärt att man ska behöva göra. Att inte en ny landshövding har utsetts än, innebär att Värmland tappar kraft och fart inom flera viktiga områden som exempelvis näringslivsfrågor, infrastrukturfrågor och jakt- och rovdjurspolitiken, vilket skadar länet. Denna hantering är fullständigt oacceptabelt, säger Marléne Lund Kopparklint, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.