Klart med huvudtränare för Crusaders

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
B.D Kennedy fortsätter som huvudtränare i Carlstad Crusaders.
Foto: Tommy Börzsei
Det blir som väntat B.D Kennedy som fortsätter som huvudtränare i Carlstad Crusaders herrlag kommande säsong.
– Det känns fantastiskt bra att få möjligheten att fortsätta coacha Carlstad Crusaders. Hela föreningen betyder väldigt mycket för mig, säger Kennedy.

I augusti bekräftade Carlstad Crusaders att de var muntligt överens med B.D Kennedy om en fortsättning.

Nu är detaljerna klara.

Kennedy, som skrev ett kontrakt på 1+1 år inför förra säsongen, och Crusaders har nu aktiverat optionsåret i avtalet.

– Jag trivdes i rollen som head coach förra säsongen och jag känner att vi har ett riktigt bra lag på gång. Snart är det dags för försäsong och målet är att ställa ut det bästa möjliga laget på planen, förhoppningsvis ett lag som är underhållande för våra fans att se spela och inte så roligt för våra motståndare att möta, säger Kennedy i ett pressmeddelande.

Sportchefen Rikard Borg är nöjd över att ha tränarlösningen på plats.

– Vi har ett stort förtroende för coach Kennedy och hans hjärta klappar hårt för Carlstad Crusaders. Så beskedet att han axlar rollen som head coach ytterligare en säsong var precis den start vi ville ha på vårt lagbygge, säger Borg.

Målet är större stab

Kennedy ingår även i herrlagets sportgrupp och får ett stort ansvar när det gäller att formera övriga coachstaben, där bland andra Daniel Holmgren och Tracey Gere fanns med förra säsongen.

– Jag kommer att jobba med att få till en stab som kan utveckla våra spelare för att de kan bli så bra som möjligt på respektive position. Det finns redan många duktiga coacher i föreningen, men vi behöver bli några fler som verkligen kan bidra, säger Kennedy.

B.D Kennedy har verkat som tränare i amerikansk fotboll sedan 1987 och kom till Carlstad Crusaders första gången 2002 och ledde laget fram till och med 2004. 2005 till 2012 var han huvudtränare i Arlanda Jets innan han återvände till Carlstad Crusaders där han åter blev huvudtränare den gångna säsongen.

.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.