Hård fight i EMK-kannan

Publicerad:
Torsbyboende Kristoffer Karlsson, med Albin Timell i högerstolen, var förhandsfavorit till segern i Volvo original-klassen - och pallade för trycket. .
Torsbyboende Kristoffer Karlsson, med Albin Timell i högerstolen, var förhandsfavorit till segern i Volvo original-klassen - och pallade för trycket. . Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Eskilstuna MK arrangerade populära EMK-Kannan, fjärde deltävling för Svenska RallyCupen med sex sträckor på programmet. De värmländska inslagen höll bra fart i klassen för Volvo originalbilar.

I huvudklassen visade Stig Andervang fortsatt form.

Han höll undan för Per Göthberg efter en stenhård fight hela vägen. Segermarginalen till Göthberg blev till slut knappt fem sekunder, vilket innebär att Andervang från MK Rimo utökar sin ledning i Svenska RallyCupen.

Klassen VOC/grupp F, där man framför Volvo originalbilar, bjöd sedvanligt på täta uppgörelser.

Segrare vid målgång var Torsbybaserade västgöten Kristoffer Karlsson med Albin Timell som co-driver.

Karlsson hade tolv sekunders marginal till tvåan Tobias Isaksson.

Fryksdalens Gustav Johanson gjorde även han ett fint rally och nådde tredjeplatsen i klassen, ytterligare tolv sekunder bakom segrande Kristoffer Karlsson.

Gustav Johanson, Fryksdalen, blev trea i klassen.
Gustav Johanson, Fryksdalen, blev trea i klassen. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

Artikeltaggar

Motorsport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare