Solberg imponerade i Estland

Rally
PUBLICERAD:
Aaron Johnston och Oliver Solberg firar med teamet i Estland.
Foto: Oliver Solberg Rally Team
Mästerskapsguldet var redan klart – men Oliver Solberg hade ingen tanke på att slå av på tempot.
Värmlänningen vann den avslutande tävlingen i det lettiska mästerskapet.
– Det är fantastiskt, säger Solberg.

Oliver Solberg går från klarhet till klarhet och i rallyt Louna-Eesti var han snuddande nära att vinna totalt.

17-åringen, i en Volkswagen Polo R5, fick till slut ge sig med endast 3,9 sekunder mot hemmaföraren Georg Gross som körde en betydligt motorstarkare Ford Fiesta WRC men vann sin klass överlägset (nästan fyra minuter) före estländaren Priit Koik.

Solberg kan nu titulera sig både lettisk och baltisk mästare.

– När jag inledde den här säsongen hade jag aldrig kört en fyrhjulsdriven bil i tävling. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig i tävlingarna och av säsongen. Att ha vunnit de här båda mästerskapen innan slutet av augusti är fantastiskt, säger Solberg som förra året blev mästare i rallycrossens RallyX Nordic.

Närmast dyker Oliver Solberg upp i Gymkhana grid som körs i Warszawa nästa lördag. Där ställs han återigen mot bland andra pappa Petter.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.