Carlstad United i viktig toppmatch

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
David Ekelund och Carlstad United ställs mot tufft motstånd på söndagen.
Foto: Håkan Strandman
Carlstad United har en tuff uppgift framför sig i Linköping City på söndagen, ett lag som skuggar endast tre poäng bakom värmlänningarna i serien.

Carlstad United fortsätter att haka på strax bakom toppen i division 1 och ännu en nyckelmatch väntar mot Linköping.

Vid seger lämnar femteplacerade United den sjätteplacerade konkurrenten sex poäng bakom sig i tabellen – vid förlust blir de passerade.

Vårens möte slutade mållöst på Tingvalla.

– Vi gjorde en mycket bra match mot Linköping och borde vunnit matchen. Vi skapade mängder med chanser och hade väl tre bollar i virket om jag inte minns fel. Vi lyckas bra med att stänga ner viktiga delar i deras anfallsspel samtidigt som vi kom åt de ytor vi ville komma åt och därför skapade mycket framåt. Men det avgörande, målen, uteblev, säger tränaren David Ekelund till Uniteds webbsida.

Han förväntar sig en tuff uppgift.

– Om Linköping ska haka på i jakten mot superettan bör de vinna, och det kommer de gå hårt för. Så vi behöver vara förberedda på det, säger Ekelund.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.