Kaplas och Hederos föreställning på turné

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Marit Kapla.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Succéboken "Osebol" ledde snabbt till en föreställning och nu står det klart att den ska ut på turné. Marit Kapla och Martin Hederos kommer bland annat till Karlstad i höst.

Marit Kaplas bok "Osebol", där hon intervjuat invånare i den värmländska by hon växte upp i, har blivit en av årets mest omskrivna och hyllade svenska utgivningar. "Osebol" har beskrivits som ett "polyfont diktverk" besläktat med den vitryska nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitjs böcker.

Sedan boken släpptes i april har den lett till en föreställning där Kaplas vän, den värmländske musikern Martin Hederos, tonsatt utvalda delar i texten. Urpremiären ägde rum under Storsjöyran i Östersund och nyligen gästade duon Alma Löv i Östra Ämtervik med föreställningen.

Med start i Umeå den 18 november ger Kapla och Hederos senare i år åtta föreställningar i Sverige. Den 23 november kommer de till Bar Teatral i Karlstad.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.