• idag
  17 jan
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Crusaders startar verksamhet för de yngsta

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Carlstad Crusaders inleder en satsning för barn mellan tre och sju år, kallat Play 60.
"Konceptet går ut att att barn redan i unga åldrar tidigt får upplevelsen av rolig och intressant rörelseträning med stora inslag av lek och glädje.", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Satsningen riktar sig till barn födda 2013-2016 och syftar till att barnen ska lära sig grunderna i amerikansk fotboll. I konceptet ingår att föräldern till barnet som delar också är ombytt och deltar under hela passen.

Projektet startar den 22 september och håller på fram till slutet av april.

"Vi har en målsättning att erbjuda hela stegen från tre års ålder till livslångt idrottande och vi såg en brist i erbjudandet för de allra yngsta. Även yngre barn gillar att röra sig och träna i grupp tillsammans men andra barn, och i detta upplägg får vi även föräldrar engagerade i en form av tidig ledarskapsträning vilket kan bli fantastiskt då det råder ledarbrist i många föreningar i dag", säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.