• idag
  8 apr
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Även V markerar mot ambulansplaner

Politik
PUBLICERAD:
Även Vänsterpartiet markerar mot planerna att flytta dagambulansen från Munkfors.
I ett pressmeddelande klargör partiet att man aktivt kommer verka för att bevara ambulansstationen på orten.

Socialdemokraterna har reagerat tidigare, både regionalt och lokalt, och nu väljer också Vänsterpartiet att ta avstånd från planerna, där ett beslut ännu alltså inte är fattat rörande dagambulansens framtid.

"Att omfördela ytterligare resurser från land till stad och att stänga ambulansstationen i Munkfors ser vi som en helt oacceptabel väg att gå. Vänsterpartiet kommer aktivt att verka för bevarandet av ambulansstationen i Munkfors", säger regionrådet Anna Hammar (V) i ett pressmeddelande.

Anna Hammar hade önskat information om planerna i ett tidigare skede.

"Det är beklagligt att den här informationen inte delgivits oss tidigare, den hade exempelvis varit betydelsefull då vi fattade beslut om den nya ambulansstationen i Norra Råda. En satsning som sades komma att förbättra sjukvården och göra den mer likvärdig i Värmland", säger hon.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.