Violent Femmes - Samma sjaviga trallskrammel

Skivor
PUBLICERAD:
Jag har inte lyssnat på Violent Femmes sedan gymnasiet men kan snabbt konstatera att de fortfarande spelar samma sjaviga trallskrammel jag minns tillsammans med den omisskännliga cynismen, frenesin och Gordon Ganos genomträngande sång.

Folk/Punk/Pop

Violent Femmes

Hotel Last Resort
(Pias/Border)

Bandet debuterade 1983 och nådde genast en slags kultstatus. När de nu släpper sitt tionde album kan en kortfattad beskrivning vara toppar, dalar och bekanta landskap. Inledningsspåret är en (säkert medvetet) störig sing-along medan skivan avslutar med höjdpunkten och avstickaren ”God Bless America”. Här gör de om Irving Berlins flaggviftarvisa till en enslig och suggestiv ångestdröm med klart mycket mer känsla av dödsmässa än patriotism.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.