Tarja Turunen - Ett steg bort från det operaaktiga

Skivor
PUBLICERAD:
Tarja Turunen, före detta sångerska och ikonisk primadonna i finska symfoniska powermetalbandet Nightwish, släpper med ”In The Raw" sitt sjätte soloalbum inom metalgenren.

Metal

Tarja Turunen

In The Raw
(Ear music/Playground)

Som den klassiskt skolade sopran hon är har Turunens röst mognat till utsökthet med åldern. (Vilket annars brukar vara motsatsen när det gäller manliga legendarer inom metal.) Samtidigt är nya plattan – som titeln antyder, lite råare, rockigare och ett steg bort från det operaaktiga.

Sammantaget är detta ett mycket fint album med en melankolisk sensibilitet i all sturm und drang-känsla. Inledningsspåret, som är en duett med svenske Björn Strid från Soilwork, är även värt att nämnas.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.