Sveriges största festivalfiasko?

Krönikor
PUBLICERAD:
Verkligheten nådde inte ens i närheten av de ambitioner som fanns 1970 när tre personer med högt flygande planer ville åstadkomma ett svenskt Woodstock.

Så skulle inte eftervärlden minnas Festival of the midnight sun, eller Mantorpsfestivalen, på Östgötaslätten utanför Mantorp. Lika stark som solen den midsommarhelgen sken publiken med sin frånvaro.

Trots att man med nöd och näppe lyckades presentera både Canned Heat och Chuck Berry, var arrangemanget redan bortom räddning – såväl ekonomiskt som ryktesmässigt.

Men skam den som ger sig. I helgen återupplivar Rockered kulturförening spektaklet i form av en endagsfestival vid närliggande Sjögestad motell. Antalet biljetter är begränsade till tre tusen, vilket också blev resultatet 1970 för de besvikna arrangörerna som hade hoppats på minst två nollor till i siffran.

Hur utfallet slår 49 år senare återstår att se, men för två av biljetterna står i alla fall jag och min man. Och från Värmland är vi inte ensamma – på en av scenerna kommer nämligen Arvikabandet Children of the sün uppträda. Av de totalt 17 akterna ser jag personligen också mycket fram emot Franska Trion och Les Big Byrd.

Kanske blir det till tonerna av "Going up the country" som vi, tillsammans med våra vänner exilvärmlänningen och Falkenbergaren, beger oss söderöver i husbilen på lördag morgon?

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.