• lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Dags för konstrunda på Hammarö igen

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
På onsdagen var det förhandsvisning vid Sockenstugan inför Ö-konstrundan i helgen.
Foto: Hammarö konstförening
(Rättad) Ö-konstrundan på Hammarö arrangeras nu för elfte gången och invigs vid Sockenstugan på lördag.

38 utställare medverkar i årets konstrunda varav sex av dessa är debutanter i sammanhanget. Det är cykelavstånd mellan de 14 utställningsplatserna och Hammarö konstförening rekommenderar besökarna att börja vid samlingsutställningen vid Sockenstugan, där samtliga deltagare finns representerade med varsitt verk.

Ateljéerna kommer att vara öppna mellan klockan 12.00 och 17.00 både lördag och söndag. Ny utställningsplats för året är Stenmagasinet i Hästviken och programmet för årets konstrunda innefattar även en konstfilmvisning på Folkets hus klockan 16.00 på lördagen.

Ö-konstrundan arrangeras i år i konstföreningens regi, med stöd från Region Värmland och i samarbete med Folkuniversitetet.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.