Storseger för BIK Karlskoga

Ishockey
PUBLICERAD:
Jesper Kokkonen inledde och avslutade målskyttet för BIK Karlskoga.
Foto: Idrottsfoto.se
BIK Karlskoga tog sin första seger på försäsongen genom att bortabesegra Södertälje SK med 5–0 (0–0, 3–0, 2–0).

Efter den mållösa inledningsperioden mellan de här båda allsvenska lagen dröjde det bara 52 sekunder in på andra akten innan BIK tog ledningen. Jesper Kokkonen stod för målet, assisterad av Fredrik Forsberg. Strax innan pausen gjorde Karlskogalaget två mål inom 40 sekunder. Först slog Nikola Pasic till efter förarbete från Tor Immo och Oliver Eklind. Därefter "nätade" Filip Ahl. Till det målet fick Dennis Fröland och lagkaptenen Mikael "Daggen" Eriksson passningspoäng.

I tredje perioden gick BIK ifrån till 5–0. Max Wennlund prickade in fjärde målet medan Kokkonen avslutade målskyttet. Till det femte målet assisterade Eklind.

Fakta SSK–BIK

Det här var BIK:s fjärde försäsongsmatch. Tidigare har laget nått de här resultaten: 4–5 efter förlängning mot SHL-laget Örebro, 1–2 efter straffar mot division 1-laget Mariestad och 1–2 mot allsvenska Vita Hästen.

BIK spelar igen på torsdagskvällen då Västerås, ett annat lag med allsvensk status, gästar Nobelhallen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.