• idag
  17 jan
  -11°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  18 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  19 jan
  -4°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

SD struntar i glesbygden

Ledare
PUBLICERAD:
– Vi måste börja prata med varandra, sade SD-ledaren Jimmie Åkesson i sitt sommartal på hemmaplan i Sölvesborg. Uppmaningen var riktad till Moderaternas ledare Ulf Kristersson.

Åkesson tycker Ebba Busch Thor (KD) visat prov på ansvarstagande och intelligens efter den gemensamma lunchen i början av juli. Nu vill han göra samma sak med Ulf Kristersson och drömmer om ett nytt konservativt block i svensk politik.

I Sölvesborg är det redan verklighet. Paul Andersson, M:s starke man i kommunen, trotsar partiledningen och deltog gärna i Åkessons sommarfest.

Åkesson anklagade Stefan Löfven för att vara arkitekten bakom ett nytt klassamhälle, men SD-ledaren har inga förslag på hur klyftan mellan rika och fattiga och mellan stad och land ska minska. Jämför gärna med Stefan Löfvens sommartal förra helgen som lovade att flytta 1,8 miljarder kronor från rika storstadskommuner till fattiga på landsbygden.

Vad prioriterar SD-M-styret i Sölvesborg? I kommunens 220-punktsprogram vill de trotsa regeringen genom att vägra ta emot asylsökande eller placera dem i husvagnar. De vill dessutom sätta tidlös och klassisk konst framför utmanande samtidskonst. Det står en unken doft kring samarbetet och det skulle det göra även på nationell nivå.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Värmlands Folkblads politiska linje, vilken delar arbetarrörelsens värderingar och är oberoende socialdemokratisk.