Michael Jerome Browne - Rytmisk fest med gästspel

Skivor
PUBLICERAD:
Kanadensiske sångaren och multiinstrumentalisten Michael Jerome Browne imponerar på nya albumet. Med sin sång och speciellt virtuosa gitarrspel bjuds man upp till en varierad, rytmisk musikfest med funkig soul, själfull blues och gospel kryddad med rootsig old time music.

Soul/Blues

Michael Jerome Browne

That’s Where It’s At!
(Borealis/Hemifrån)

Endast trummisen John McColgar förstärker instrumentalt i ett par inslag, medan vokalisterna Harrison Kennedy, Roxanne Potvin och speciellt Sverigebekantingen Eric Bibb gör starka gästspel. Den sistnämndes duett med Browne i svängiga gospeln ”Everybody Ought To Treat A Stranger Right” är en av albumets toppar.

Förutom gediget eget material märks inslag av bland andra Alan Lomax, Stevie Wonder och Sam Cooke. Allt igenom superbt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.