• lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Jay Som - Drivet från tidigare saknas

Skivor
PUBLICERAD:
Jay Som.
Foto: Lindsey Byrnes
"Viskandet och det loja, utsmetade draget fastnar i något slags kaliforniskt chill som inte säger mig så mycket."

Indie

Jay Som

Anak Ko
(Lucky number/Border)

Bakom artistnamnet Jay Som står Los Angeles-baserade Melina Duterte. Som så många andra unga singer/songwriters av i dag knyter hon an till 90-talsindie med starka gitarriff, drömpoppiga arrangemang och DIY-inspelningar. Skivan är inåtvänd, suggestiv och välgjord med mjuk sång, knapp på text men rik på ljud.

I intervjuer har Duterte sagt att hon på singeln “Superbike” ville blanda de olika stilarna från Cocteau Twins och Alanis Morissette, och mixandet av influenser är centralt. Men jag saknar drivet från hennes tidigare släpp. Viskandet och det loja, utsmetade draget fastnar i något slags kaliforniskt chill som inte säger mig så mycket.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.