Hellström-fans rasar mot biljettkaos

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Håkan Hellström på Ullevi 2017. Arkivbild.
Foto: Per Wahlberg/TT
Håkan Hellströms två konserter på Ullevi nästa sommar sålde slut direkt. Intresset från fansen var så stort att biljettföretaget Ticketmasters hemsida inte stod pall för trycket.
Samtidigt meddelar arrangören att det kan bli en tredje konsert.

På Hellströms och Ticketmasters Facebook-sidor haglar hundratals arga kommentarer från biljettköpare som blivit utkastade ur systemet flera gånger. Många vittnar om att de köat hela morgonen och lyckats välja biljetter för att sedan mötas av meddelanden om "tekniskt fel" när det varit dags att betala.

"Har varit framme till sista betalningsläget och trots detta inte varken sig kunnat betala ändå mindre fått några biljetter. Skandal", skriver en person.

"Långsammare än vanligt"

"Kastades också ut. Fruktansvärt dåligt av Ticketmaster att ta på sig ett uppdrag som de uppenbarligen inte har kapacitet att utföra", rasar en annan.

Ticketmasters svenska marknadschef Cecilia Nilsson svarar i ett mejl till TT:

"Det var stor efterfrågan på biljetterna till Håkan Hellström i dag – det var faktiskt ett av de mest populära biljettsläppen Ticketmaster haft i hela Europa. Den enorma efterfrågan ledde tyvärr till att vissa fans upplevde ett långsammare biljettköp än vanligt. Vi beklagar självklart det inträffade men kan bekräfta att det nu fungerar som normalt", skriver hon.

Kan bli tredje konsert

Biljetterna till konserterna sålde enligt FKP Scorpio slut "otroligt snabbt" och nu undersöker arrangören om det finns möjlighet till en tredje konsert.

Det var på fredagsförmiddagen som det stod klart att Hellström spelar två gånger kommande sommar. Kort efter att biljetterna till den första spelningen släpptes meddelade arrangören att det blir en andra kväll den 13 juni.

För en vecka avslöjade Hellström planerna på att återvända till Göteborgsarenan den 12 juni för att fira 20-årsjubileet för debuten "Känn ingen sorg för mig Göteborg".

Häromdagen rapporterade Göteborgs-Posten att så gott som alla hotellrum i Göteborg redan är bokade.

Senast Håkan Hellström spelade på Ullevi var i juli 2017 under turnén "Rullande åska". Efter den turnén sade Hellström att han planerade att hålla sig borta från scenen i några år.

I december 2018 släppte Håkan Hellström sitt senaste album "Illusioner".

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.