Hoppa till huvudinnehållet

FBK utklassade Leksand – första segern i hamn

Publicerad:
Reporter Markus Strömberg
Markus Strömberg
markus.stromberg@nwt.se
Marcus "Lilliz" Nilsson firar sitt andra och Färjestads femte mål för kvällen.
Marcus "Lilliz" Nilsson firar sitt andra och Färjestads femte mål för kvällen. Foto: Markus Strömberg

Färjestad bjöd Leksand på en rejäl åktur i Strömstad Hockey Classic. Det small fem gånger om i SHL-nykomlingens kasse när FBK vann med 5-1 (1-1, 2-0, 2-0).

– Nu fick vi utdelningen som vi saknade mot Zug, säger assisterande tränaren Peter Popovic.

Det var tydligt redan från start vilket lag som hade vaknat på rätt sida. Förstakedjan med Johan Ryno, Michael Lindqvist och Victor Ejdsell satte tonen och resten av laget följde efter.

När Marcus "Lilliz" Nilsson kyligt placerade in 1–0 fri med målvakten var det fullt rättvist. I första pausen var det dock utjämnat efter ett Leksandsmål med dryga minuten kvar.

– Vi blev allt bättre eftersom, i första var det fortfarande lite spridda skurar även om det fanns mycket positivt, säger Peter Popovic.

Skruvade upp tempot

När den andra perioden inleddes var det dock slutsnackat. FBK var det klart bättre laget och utökade ledningen två gånger om inom loppet av en dryg minut. Målen pangades in av Johan Ryno och Linus Arnesson.

Arnesson premiärmålade för FBK i Strömstad

Trots dominansen tog Färjestad timeout mitt i perioden.

– Vi kände att linjerna i spelet och ödmjukheten med pucken försvann så det var bra med ett litet avbrott.

"Lilliz" tvåmålsskytt

Den, för säsongen, nye tränaren fick sedan se sitt lag trumma på i slutperioden. Unge Victor Sandberg fick chansen i Jesper Olofssons frånvaro (sjuk) och tackade för förtroendet genom att göra sitt första mål i seniorsammanhang.

Därefter stängde "Lilliz" mötet med sitt andra för kvällen och FBK kunde därmed räkna hem en kassaskåpsäker första seger för säsongen.

– Man vill främst se att det som vi tränar på tar form i matchsituationer. Samtidigt är det alltid skönt att vinna, speciellt efter två torsk mot Zug. Försäsongen handlar mycket om att bygga goda vanor.

Under lördagen gör Färjestad upp med Frölunda om turneringssegern.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyPeter Popovic

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.