Crusaders anställer idrottsutvecklare

Amerikansk fotboll
PUBLICERAD:
Robert Bakke-King är ny rekryteringsansvarig i Carlstad Crusaders.
Foto: Privat
Carlstad Crusaders har gjort klart med en ny idrottsutvecklare i Robert Bakke-King, 32.
Hans primära uppgift blir att rekrytera barn och ungdomar.

Carlstad Crusaders satsar på att växa och som ett led i det anställs nu en idrottsutvecklare.

Robert Bakke-King kommer senast från en treårig utbildning inom idrottsmedicin och psykologi från Umeå universitet och har tidigare spelat amerikansk fotboll i bland annat Crusaders och det svenska landslaget.

Bakke-King kommer främst att arbeta med att rekrytera barn och ungdomar samt ledare och domare. Han blir även sportchef för juniorsektionen.

Nytillskottet kommer också att jobba med flera projekt, riktade mot nyanlända, funktionshindrade, överviktiga barn och ungdomar samt flickor.

Lyfta föreningen

Tjänsten kommer också kompletteras med ett lärarjobb inom den nystartade NIU-verksamheten på Karlstad kommun.

– Robert var en av våra toppkandidater till detta jobb och det känns fantastiskt kul att han tackade ja till denna tjänsten. Han har en gedigen bakgrund inom Amerikansk fotboll och tillsammans med hans utbildning kommer detta lyfta föreningen avsevärt, säger Carlstad Crusaders klubbdirektör Robert Sundberg i ett pressmeddelande.

Bakke-King ser fram emot att börja sitt nya jobb.

– Som nyexaminerad student och före detta Carlstad Crusaders-spelare är jag oerhört tacksam över att få möjligheten att vara del av att utveckla föreningen och sporten här i Karlstad. Att få möjligheten att vara en del av en förening med så mycket erfarenhet och kompetens på både ledarsidan och spelarsidan är riktigt roligt, säger han.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.