• idag
  27 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -5°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hammarö silar mygg och sväljer kameler

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Peter Bäcker
På kommunstyrelsen sammanträde den 19 augusti togs ett beslut om en ny skola på Götetorp. Den beräknas kosta 179 miljoner och blir dyrare än Bärstaskolan.

Det är inte så lite märkligt att man bygger en ny och dyr skola som ligger några hundra meter från en annan låg och mellanstadieskola (Mörmoskolan). Ännu mera märkligt är det med tanke på kommunens ekonomi med en rekordskattehöjning . För ett år sedan lovade Hammarösamverkan, som nu styr kommunen, allt! Några exempel är: två högstadieskolor, en ny skola på Götetorp, mindre grupper inom förskolan och dessutom oförändrad skatt. Man hade" ingen aning" om att det inte fanns pengar till sådana löften, vilket kommunstyrelsens ordförande Bosse Henriksson fick erkänna nu i juni. När Hammarösamverkan äntligen hade förstått borde man ha tänkt om och sett på möjligheterna att spara, där det verkligen får effekt. Det har man inte gjort. En gemensam F6-skola på Mörmon hade varit det naturliga ur både kvalitets- och besparingssynpunkt. Hammarö kan aldrig vända ekonomin med Hammarösamverkans politik. Löftet om en tillfällig skattehöjning är tomma ord. Det går inte och få ordning på ekonomin med att ta bort hundlatriner eller dra in brödet till förmiddagskaffet för personalen och liknande förslag. Ni silar mygg och sväljer kameler! Det som krävs är mod, krafttag, nytänkande och samarbete med oppositionen. Hitintills har ni inte visat er kapabla till detta!

Hammarö kommer allt närmare att bli en stadsdel till Karlstad!

Lars Westling i Skoghall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.