Gatukonst och litteratur på Lustenrundan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Lustenrundan arrangeras i helgen för åttonde gången.
Foto: Sanna Emanuelsson
När Lustenrundan i Forshaga kommun arrangeras i helgen finns ett par, för konstrundan, nya konstformer representerade.

"Nya konstformer har tagit plats så som gatukonst och litterära alster. Det är en del av det som gör Lustenrundan speciell", säger Josefin Berger, kulturchef i Forshaga och projektledare för evenemanget i ett pressmeddelande.

Gatukonstnären Julia Rio kommer att skapa en muralmålning på den öppna konstväggen vid skateparken i Forshaga under lördagen. Detta mellan klockan 11 och 16.

"Att få se en konstnär skapa en muralmålning med sprayfärg ger besökarna möjlighet att få nya intryck av konst samtidigt som de får följa en konstnärs arbete från en blank vägg till en färdigställd målning", säger kommunens kulturutvecklare Marie Hettwer.

I år medverkar drygt hundra utställare i Lustenrundan.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.