Hoppa till huvudinnehållet

”Det som var min trygga gata var hans mardröm”

Publicerad:
Rickard Wallin ställer upp i en välgörenhetsmatch.
Rickard Wallin ställer upp i en välgörenhetsmatch. Foto: Helena Dahlgren

På lördag ska flera svenska profiler spela en välgörenhetsmatch på Solid Park Arena i Västerås.

Syftet är att samla in pengar till Schysst framtid som arbetar för barnens rätt.

Bland profilerna finns bland annat Rickard Wallin och Andreas Bergwall.

Initiativtagaren till fotbollsmatchen är Erik Grönberg som dessutom ligger bakom organisationen "Inte ensam aldrig glömd". Grönberg har vid flera föreläsningar berättat om hur han som barn blev utsatt för sexuella övergrepp.

Lördagens match kommer gå under namnet Framtidsmatchen – ett samarbete mellan “Inte ensam aldrig glömd“ och VSK Bandy/Schysst Framtid.

Matchen spelas för barns rätt att vara barn och alla intäkter går oavkortat till att skapa aktiviteter för att stärka barns självkänsla.

– Det som känns extra speciellt är att jag och Erik Grönberg växte upp på samma område. Det som var min trygga gata var hans mardröm, det tog hårt på mig när jag fick höra historierna. Jag har träffat honom ett par gånger genom åren och han lämnar alltid ett starkt avtryck efter sig, säger Rickard Wallin.

”En självklarhet”

Den förre Färjestadsstjärnan har under en längre tid varit aktiv med att stötta organisationen “Inte ensam aldrig glömd“ på olika sätt genom åren.

– Det var en självklarhet för mig att ställa upp och bidra till att samla in pengar och göra folk uppmärksamma på att detta förekommer. Jag försöker sprida budskapet så gott jag kan.

Hemmaplan

I år kommer fotbollsmatchen innehålla mängder av idrottsprofiler som bland andra Marcus Allbäck, Andreas Bergwall, Josefine Öqvist, Jonathan Hedström, Mikael Tellqvist och Frida Hansdotter.

Att matchen dessutom spelas i Rickard Wallins hemstad gör saken ännu mer speciell för honom själv.

– Det känns kul att få komma hem dit allt en gång började. Jag är med i ett lag med Västeråsanknytning och det andra laget består av lite mer personer utifrån. Förra året var det jättekul men nu har de haft mer tid på sig att planera allt så jag tror att det kommer att bli ett bättre arrangemang i år. Det ska bli kul att spela igen och träffa allt folk runt omkring och de som står bakom projektet.

Hur är du som fotbollsspelare?

– Det undrar jag också, haha. Jag spelade som yngre men det har gått väldigt länge mellan gångerna. Bolltouchen med fötterna kanske inte är min starkaste sida eftersom jag är van med klubba och puck. Men det är kul med fotboll så det ska bli spännande att se hur det går den här gången.

Artikeltaggar

Andreas BergwallRickard WallinSport

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.